Social

#unghii incarnate #operatii #balerini #pericol

Balerinii te baga in spital! Ce pericole ascunde incaltamintea fara toc

Ai crede ca le faci un favor picioarelor purtand balerini. Nu au toc, deci nu exercita presiune asupra coloanei. Fals! Un celebru chirurg pediatric din Marea Britanie atrage atentia asupra riscurilor uriase pe care acest tip de incaltaminte le prezinta.
 

Mike O'Neill sustine ca, in urma purtarii balerinilor te poti alege cu un schiopatat urat, ba chiar mai grav, cu infectii la nivelul unghiilor. Specialistul in chirurgie podiatrica a declarat pentru dailymail.co.uk faptul ca moda purtarii balerinilor a bagat in spital tot mai multe femei in ultimii ani, multe ajungand chiar pe masa de operatie cu unghii incarnate. Practic, balerinii stau strans pe picior punand presiune pe unghia de la degetul mare. Purtati o perioada indelungata, ei nu vor permite unghiei sa se dezvolte corect, ci o vor infunda in carne, lucru care va duce la infectarea acesteia. 6% dintre femeile care ajung anual pe mana medicului au fost diagnosticate cu infectii severe tocmai din acest motiv.

In plus, balerinii pun presiune foarte mare pe talpi, iar in timp femeile care poarta frecvent acest tip de incaltaminte se vor alege si cu probleme cu gleznele si chiar cu soldurile.

Sursa foto: lingeshoes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea