Social

Balamuc si disperare in farmacii

Noul sistem de bucuresti atrage atentia ca "ultima inovatie (...) rupe practic legatura dintre medic si pacient, medicul aflandu-se in imposibilitatea de a mai controla medicatia pacientilor sai, in timp ce tratamentul devine inconstant, cu reducerea sanselor de vindecare rapida".

FARMACISTI

Noul sistem ii pune in dificultate si pe farmacisti, carora le trebuie ceva timp sa se acomodeze cu DCI-urile. De asemenea, farmacistii trebuie sa se inarmeze cu rabdare pentru a oferi cumparatorului toate informatiile despre medicamentul cumparat.

FARA BANI

Noul sistem de prescriere a retetelor nu rezolva criza medicamentelor compensate si gratuite. Potrivit reglementarilor, lunar trebuie deblocate 1.200 miliarde lei pentru medicamente. "A inceput luna august si nu a fost semnat actul aditional pentru deblocarea banilor. Farmaciile mai elibereaza compensate si gratuite din ultimii bani ramasi din luna trecuta. Iar in ceea ce priveste programele de sanatate prin care unii pacienti beneficiaza de gratuitati , fondurile sunt epuizate", semneleaza prof. dr. Dumitru Lupuleasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea