Social

#dependenta #soare #bai de soare #dependenta saore

Baile de soare dau dependenta! Uite cum reactioneaza corpul tau

Expunerea la soare poate fi comparata cu consumul de droguri, sustin cercetatorii Universitatii Harvard. Senzatia de placere resimtita de organism in momentul in care faci plaja declanseaza mecanisme nebanuite in organismul tau.

Endorfinele produse de organism in momentul expunerii la soare creaza o stare de bine resimtita de creier in acelasi fel in care acesta resimti o doza de heroina, afirma cercetatorii de la Harvard. Studiul lor a fost efectuat pe soareci de laborator, care au fost expusi la radiatii ultraviolete timp de sase saptamani.

S-a constatat ca acestia au devenit dependenti de expunerea la soare, introducerea lor in custi intunecate aratand si primele semne de sevraj. Din punctul de vedere al cercetatorilor, astfel se explica de ce nu putem rezista tentatiei de a ne expune corpul la soare, desi cu totii constientizam pericolul de a dezvolta diferite forme de cancer de piele.

Profesorul David Fisher, implicat in acest studiu, considera ca moda bailor de soare a fost folosita in trecut pentru a asigura o cantitate suficienta de vitamina D (vitamina soarelui) in corp. Din punctul sau de vedere, necesarul de vitamina D este asigurat acum si din alte produse, expunerea la radiatiile solare nemaifiind o necesitate.

Sursa foto: ehow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea