Social

Scurgerea secretelor militare americane in presa romana este extrem de grava, dar nu prejudiciaza operatiunile militare pentru ca sint informatii vechi de doi ani de zile. Aceasta a fost ieri concluzia oficialilor romani.

Ingrijorare maxima a oficialilor romani: O situatie de asemenea amploare nu a mai existat. Au mai existat incalcari ale regulamentelor de lucru cu documente clasificate, dar nu la acest nivel, a declarat ieri, dupa audierea la Comisia de aparare a Senatului, Eugen Badalan , seful Marelui Stat Major. Avem o pista, dar nu am ajuns la finalul anchetei. E foarte grav ca s-au scurs informatii, dar ele nu reprezinta un pericol pentru armata romana, pentru ca sint vechi de doi ani si jumatate. Vinovatii vor fi deferiti Justitiei, a precizat ministrul Apararii, Teodor Atanasiu . Desi a evitat sa spuna daca cunoaste sursa care a transmis presei secretele militare americane, ministrul a sugerat ca ar putea fi vorba despre persoane eliminate din sistem: Speram ca scopul sa fie mai putin vinovat decit pare la prima vedere, sa fie doar o baza de date pentru un comandant care ar vrea sa se mai intoarca in teatru si sa aiba documente de care sa se foloseasca.

Nu sint probleme intre Romania si SUA

Seful Comisiei de aparare din Senat, Norica Nicolai, considera ca deocamdata nu sint probleme in relatia dintre Romania si SUA, iar senatorul Ioan Talpes a insistat pentru necesitatea existentei Comunitatii de Informatii ca garantie ca astfel de situatii nu se vor mai repeta.

In timpul audierilor la Comisie s-a vehiculat si presupunerea ca documentele secrete au fost transmise presei de reprezentanti ai serviciilor secrete ruse, deranjati de avansul american in estul Europei, in ideea de a compromite autoritatile romane in fata oficialilor SUA. Acest caz este anchetat de toate serviciile secrete romanesti, dupa ce doua ziare centrale au anuntat ca au intrat in posesia unor documente cu secrete militare referitoare la trupele romanesti din Irak.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea