Social

#intestine #bacterii #dieta #bacterii intetinale

Bacteriile din intestine iti controleaza dieta! Cum ajungi sa te supui "vointei" lor

Incapacitatea de a duce o dieta pana la capat nu tine doar de vointa, ci si de "poftele" bacteriilor intestinale. Astfel, un studiu recent dezvaluie ca flora intestinala ar putea fi responsabila de comportamentul si preferintele noastre alimentare.

O cercetare a oamenilor de stiinta de la Universitatea din California - San Francisco, Universitatea de Stat din Arizona si Universitatea din New Mexico sugereaza ca intestinele sunt populate de bacterii cu nevoi nutrionale diferite, in functie de locul pe care il ocupa in interiorul lor.

Uneori, nevoile bacteriilor sunt in concordanta cu scopurile dietelor urmate, alteori, nu, fenomen care influenteaza considerabil poftele resimtite.

Cum actioneaza aceste bacterii? Potrivit specialistilor americani, microorganismele elibereaza anumite molecule care actioneaza asupra creierului prin intermediul nervului vag, sugerand astfel o corelatie intre stomac si sistemul nervos central.

"Microbii au capacitatea de a manipula comportamentul si dispozitia: altereaza semnalele neurale din nervul vag, modifica receptorii de gust, produc toxine pentru a ne face sa ne simtim rau si elibereaza substante chimice care ne dau o stare de bine", sustine Athena Aktipis de la Universitatea de Stat din Arizona, coordonatorul studiului.

Sursa foto: authenticselfwellness.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea