Social

#bacterie rezistenta la toate antibioticele #bacterii rezistente #antibiotice #e.coli

Bacteria rezistenta la cele mai puternice antibiotice!

Medicii anunta “inceputul sfarsitului pentru antibiotice”, in conditiile in care au identificat in premiera o bacterie rezistenta si la cel mai puternic antibiotic, la o femeie din SUA!

Tulpina de bacterie a fost descoperita luna trecuta, in mostra de urina a unei femeie de 49 de ani, din Pennsylvania. Este vorba despre o tulpina de E-Coli rezistenta la Colistin, potrivit unui studiu aparut joi intr-o publicatie a Societatii Americane de Microbiologie, anunta Washington Post.

Colistinul este un antibiotic folosit ca ultim remediu in cazul bacteriilor periculoase care ucid aproximativ 50% dintre persoanele infectate, asa cum este cazul Enterobacteriei rezistente la carbapenem, numita de cercetatori “bacteria de cosmar“.

Cazul din Pennsylvania nu este motiv de panica deocamdata, anunta medicii, intrucat infectia descoperita este tratabila cu alte antibiotice. Bacteria este insa purtatoare a genei mcr-1, care s-ar putea raspandi rapid la alte bacterii care sunt deja rezistente la majoritatea antibioticelor.

“Practic, ne indica faptul ca sfasitul antibioticelor nu e departe si ca s-ar putea ajunge in situatia in care vom avea pacienti la terapie intensiva sau pacienti cu infectii ale tractului urinar pentru care nu vom avea antibiotice”, a declarat Tom Frider, directorul Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC).

Sursa foto: metronews.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea