Social

#bacterie bebelusi #bacterie copii # Escherichia coli #copii spital

Bacteria ucigasa! Mii de copii romani sunt in pericol

11 bebelusi din Dolj si Arges sunt internati la Spitalul “Marie Curie” in stare grava din cauza unei bacterii periculoase - Escherichia coli, iar un alt copil a murit din aceeasi cauza.

Din cei 11 copii care sunt internati la “Marie Curie”, cinci fac dializa, trei sunt la terapie intensiva, trei nu au avut nevoie de dializa, a anuntat joi dimineata sefa Clinicii de Pediatrie, dr. Mihaela Balgradean. Toti au complicatii renale.

“Ne asteptam ca evolutia lor sa fie buna, sunt mai bine decat atunci cand au venit. E un tip de bacterie extrem de agresiv pentru ca ataca peretele vascular al organelor importante incepand cu rinichii. E un tip de septicemie foarte grava”, a declarat joi dimineata, dr. Mihaela Balgradean.

Bacteria exista in lapte, carne, oua, trebuie sa identificam daca fiecare dintre acesti copii au consumat la un moment data celasi produs sau au folosit aceeasi apa din care a fost preparata hrana. Bacteria e distrusa cand produsul e fiert mai mult timp la 100 de grade, a mai explicat medicul.

Reprezentantii spitalului din Pitesti au anuntat ca fac probe apei din reteua publica. “Apa de la retea e investigata de Directia de Sanatate Publica Arges. Apa e potabila in toate localitatile din care provin copiii bolnavi. Nu stiu daca s-au respectat normele de preparare a hranei”, au spus medicii de la Spitalul din Pitesti.

“S-a luat decizia ca medicii de familie sa consulte copiii si la primele semne de boala, daca medicul nu a ajuns sa-i consulte la domiciliu, sa se prezinte la medicul de familie sau la medicul specialist, ca sa descoperim boala cat mai repede", a anuntat sefa DSP Arges, care a precizat ca in judet sunt aproximativ sase mii de copii cu varsta sub doi ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea