Social

#legalizare bacsis #bacsis restaurante #nota de plata

Bacsisul ar putea fi trecut pe nota de plata din restaurante

Bacsisul ar putea fi tiparit pe nota de plata din restaurante, potrivit unei solicitari inaintate Ministerului Turismului de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism si Federatia Asociatiilor Patronatelor din Turism.

"ANAT si FAPT cer Ministerului Finantelor legalizarea bacsisului in restaurante. Asta inseamna ca scot la alb si bacsisul chelnerului, care astfel va fi declarat si fiscalizat", a declarat pentru Mediafax Corina Martin, presedintele FAPT si ANAT.

Ea sustine ca nivelul bacsisului lasat chelnerilor va fi de cel putin 10%, iar in acest fel statul va colecta mai multe taxe si impozite.

Unii reprezentantii nu sunt insa de acord cu aceasta initiativa, despre care spun ca va incarca nota de plata a clientului.

"Este neplacut pentru client sa-l obligi sa lase ceva in plus. Nu toti clientii lasa bacsis", declara Catalin Mahu, proprietarul lantului de restaurante La Mama.

Sursa foto: coffeechat.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea