Social

#ue #romania #teodor baconschi

Baconschi: Exista riscul ca Romania sa fie considerata un membru UE de rangul al doilea

Ministrul de externe teodor baconschi avertizeaza asupra riscului ca Romania sa fie tratata ca un membru UE de rang inferior vorbind, intr-un interviu publicat vineri de La Libre Belgique, de dificultatile politice pe care Bucurestiul le intampina cu aderarea la spatiul Schengen .

Teodor Baconschi spune ca in UE exista "tendinta de a se lua decizii strategice in formate restranse", ceea ce "risca sa afecteze solidaritatea Uniunii si modul in care statele mijlocii si mici privesc constructia europeana", scrie La Libre Belgique.

Ministrul roman de externe vorbeste despre o "strategie alternativa de temporizare, bazata pe ingrijorari irationale" referindu-se la propunerea de a amana aderarea Romaniei la Schengen si de a lega aceasta de progresele din lupta anticoruptie. "In mod categoric, (propunerea de amanare a aderarii - n.r.) nu este justificata de fapte", da asigurari seful diplomatiei romane.

 ( citeste continuarea in Realitatea.net )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea