Social

#bacalaureat #schimbari #legea educatiei

Bacalaureatul se schimba din 2012, iar clasa a noua intra la gimnaziu peste trei ani

Clasa a noua va intra in invatamantul gimnazial din 2013, iar bacalaureatul se va schimba din 2012, potrivit noii Legi a Educatiei, aprobata luni de Guvern.

Potrivit Ministerului Educatiei, masurile propuse de noul act normativ vor intra in vigoare treptat, pentru a nu da peste cap actualul sistem de invatamant .

Astfel, clasa a IX-a va fi introdusa la invatamantul gimnazial incepand cu 2013, iar metodologia examenului de bacalaureat se va modifica abia peste doi ani, pana atunci, examenul desfasurandu-se dupa legea actuala. Examenul de bacalaureat va contine trei probe scrise , iar la examenul oral vor fi sustinute doua limbi straine.

Totodata, de la data intrarii in vigoare a noii legi, tot personalul didactic calificat, titular, va deveni titular al unitatii de invatamant, cu contract pe perioada nedeterminata .

In invatamantul superior, rectorii si structurile de conducere din universitati vor fi alesi dupa noua lege incepand din 2012.

Mai mult, din 2011 vor intra in vigoare procedurile pentru conferirea titlurilor didactice in invatamantul superior. Doctoranzii care au fost admisi la studiile doctorale inainte de intrarea in vigoare a noului act normativ isi vor finaliza cursurile potrivit legii in vigoare la data admiterii titularilor la studii.

De asemenea, contractul dintre parinti si scoli a fost mentinut si in noua lege, dar a fost redus cuantumul amenzilor pentru nescolarizarea elevilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea