Social

#bacalaureat #ecaterina andronescu #lege

Bacalaureatul 2010 ramane neschimbat

Dupa ce a sustinut de la inceputul mandatului ca Bacalaureatul din 2010 va fi modificat, Ecaterina Andronescu , ministrul Educatiei, a anuntat ca elevii care intra in clasa a XIIa in aceasta toamna vor da acelasi examen ca anul trecut.

Examenul de Bacalaureat din vara anului viitor nu va fi supus schimbarilor anuntate. Ordonanta de urgenta pregatita pentru schimbarea metodologiei nu a fost adoptata la termenul propus initial, 1 septembrie.

Andronescu pregatise ordonanta pentru modificarea legii invatamantului. In cadrul modificari, probele orale "se vor sustine in timpul anului scolar. Doar elevul nu invata in ultima luna sa vorbeasca engleza. La fel vor fi testate si competentele de comunicare la limba romana", a explicat ministrul Educatiei, citata de Cotidianul.

Sesiunea de Bacalaureat ar fi constat doar in trei examene : o proba scrisa de limba romana pentru toti elevii. La liceele cu profil real si cele tehnologice, celelate examene ar fi fost matematica si o proba la alegere, in functie de profil. In cele cu profil uman, istoria va fi obligatorie, iar elevii vor putea alege a treia proba.

Premierul Emil Boc a respins proiectul de modificare, conform unor surse din Ministerul Educatiei citate de Cotidianul. Andronescu sustine insa ca modificarea dorita mai are o sansa de a afecta Bacalaureatul 2010. Ea ar putea fi inclusa in Codul Educatiei pentru care guvernul urmeaza sa-si asume raspunderea in urmatoarele zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea