Social

#bacalaureat #probe #elev

Bacalaureat cu trei probe, in loc de sase

Elevii care intra acum in clasa a XII-a pot incepe sa se pregateasca pentru bacalaureat in doua etape. Astfel, pe parcursul ultimului an de liceu le vor fi evaluate competentele lingvistice, in timp ce examenul propriu-zis de bacalaureat va avea trei probe scrise .

In timpul discutiilor privind noul Cod al educatiei, dintre ministrul Educatiei si sindicalistii din invatamant, Ecaterina Andronescu le-a propus educatorilor modificari importante in structura examenului de bacalaureat. Astfel, acesta ar putea avea doar trei probe, in loc de sase, cate are acum, prin reducerea automata a examenelor orale eliminatorii la limba romana si limba straina.

Potrivit Romania Libera, intre reprezentantii ministerului si cadrele didactice a aparut un conflict pe tema probelor la limba romana si limba straina. Profesorii de liceu spun ca in acest fel elevii nu vor mai fi motivati sa se pregateasca la limbi straine, raspunsul lui Mircea Miclea, consilierul pe probleme de invatamant de la Cotroceni, fiind acela ca dascalii isi rotunjeau veniturile prin participarea la comisiile de examinare de la Bac.

Propunerea ministerului pentru noul examen de bacalaureat va avea doua etape: una de evaluare a viitorilor absolventi, pe parcursul ultimului an de liceu si o a doua etapa care va contine examenul propriu-zis, cu trei probe scrise: la limba si literatura romana, la matematica, care este obligatorie liceele cu profil real, respectiv istorie – obligatorie pentru liceele umaniste si o a treia proba va fi la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Ministrul Andronescu a anuntat ca in urma primei etape care va urmari evaluarea unor competente: de comunicare in limba romana sau in limba materna, lingvistice dar si de folosire a calculatorului, elevii vor primi un certificat european – acasa.ro / acasa.ro /europass" title="europass">europass " title="europass">Europass .

Conducerea Ministerului Educatiei ar vrea ca aceste prevederi privind bacalaureatul sa fie aplicate inca din 2010. In plus, Ecaterina Andronescu mai propune si simplificarea sistemului de admitere in liceu, renuntarea la teze si introducerea unei evaluari de tip international. Discutiile privind noile legi ale Educatiei ar trebui sa aiba loc pana pe 14 august.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea