Social

#Bacalaureat 2016 #Bac 2016 #elevi #klaus iohannis

Bacalaureat 2016: Presedintele alaturi de liceeni! Ce se intampla cu elevii care pica Bacul

Astazi, 13 iunie, a inceput sesiunea de Bacalaureat. La examen s-au inscris 137.344 de absolventi de liceu din intreaga tara.

"In vederea sustinerii examenului national de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2016) s-au inscris 137.344 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 114.993 de candidati (71,23%) provin din promotia curenta, iar 22.351 de candidati (28,77%) provin din seriile anterioare. in functie de forma de invatamant absolvita, elevii inscrisi (toate promotiile) sunt distribuiti astfel: 133.410 - zi, 1.851 - seral si 2.083 - frecventa redusa", transmite Ministerul Educatiei printr-un comunicat de presa.

Potrivit Ministerului Educatiei, prima proba este cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, ce va dura trei zile. Urmeaza apoi proba orala pentru limba materna, in perioada 15-17 iunie, iar in intervalul 21-24 iunie se va desfasura evaluarea competentelor digitale. Probele orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, programata intre 27 iunie si 1 iulie.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, incep luni, 4 iulie, cu examenul la Limba si literatura romana, scrie mediafax.ro.

"Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute. Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu", mai transmite Ministerul Educatiei.

Klaus Iohannis este alaturi de elevi

Presedintele Romaniei, care astazi isi serbeaza cea de-a 57-a aniversare, este alaturi de elevi! Klaus Iohannis a postat pe contul personal de Facebook un mesaj de sustinere pentru absolventii de liceu.

"Astazi incepe examenul de bacalaureat si urez mult succes tuturor celor 137.344 elevi inscrisi. imi doresc ca fiecare dintre voi sa obtineti rezultate bune si foarte bune, bazate pe dedicarea voastra din toti acesti ani. insa, tot astazi, peste 45.000 elevi din clasele a XII-a si a XIII-a nu vor intra in examenul de bacalaureat. Cred ca este nevoie sa investim mult mai mult efort in a asigura tuturor elevilor un parcurs educational complet si pe masura potentialului lor. Romania nu isi poate permite sa lase un procent atat de insemnat din generatiile tinere fara o sansa reala de integrare in piata muncii la un nivel adecvat. Astept ideile tuturor celor interesati in a creiona o viziune pentru a schimba aceasta stare de fapt la www.romaniaeducata.eu!"

Ce se intampla cu elevii care pica Bacalaureatul

Elevii ghinionisti, care pica examenul de Bacalaureat, vor putea beneficia de o indemnizatie de somaj pentru o perioada de 6 luni, daca se inregistreaza ca persoana in cautarea unui loc de munca, in cel mult 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, potrivit libertatea.ro.

Indemnizatia de somaj acordata absolventilor promotiei 2016 reprezinta 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare, potrivit Romania tv. "Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioada in care absolventul beneficiaza de servicii gratuite in vederea angajarii (informare si consiliere profesionala, medierea muncii, formare profesionala)", se mentioneaza intr-un comunicat transmis de AMOFM.

Sursa foto: radioiasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea