Social

#examen #liceu #bacalaureat

Bacalaureat 2011, modificat de Rusalii: proba D se va da cu 4 zile mai devreme

Ministerul Educatiei a anuntat printr-un comunicat de presa ca proba de evaluare a competentelor digitale, proba D, va fi sustinuta de absolventi incepand cu data de 10 iunie si nu pe 13 iunie, asa cum era prevazut initial in calendarul examenului de Bacalureat 2011.

In comunicat, Ministerul Educatiei precizeaza ca prima si a doua zi de Rusalii (12 - 13 iunie 2011) sunt zile de sarbatori legale in care nu se lucreaza. In urma discutiilor, directiile responsabile cu organizarea si desfasurarea examenului au propus conducerii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa se desfasoare in data de vineri, 10 iunie 2011, informeaza Ministerul Educatiei.

Proba D de evaluare a competentelor digitale va incepe in data de 10 iunie. Potrivit prevederilor art. 134 din Legea privind Codul Muncii nr. 53/2003 republicata, prima si a doua zi de Rusalii (12 - 13 iunie 2011) sunt zile de sarbatori legale in care nu se lucreaza. I

n perioada premergatoare examenului de Bacalaureat 2011, directiile de specialitate ale Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului au purtat un dialog constant cu comisiile judetene de bacalaureat. In urma discutiilor, directiile responsabile cu organizarea si desfasurarea examenului au propus conducerii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa se desfasoare in data de vineri, 10 iunie 2011.

Ministerul Educatiei a mai adaugat ca in luarea deciziei s-a tinut cont si de dificultatea probelor pe care absolventii de clasa a XII-a le vor sustine in data de 20 iunie, proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (intelegerea textului audiat si proba scrisa).

Ministerul precizeaza ca perioada alocata desfasurarii probei D se mentine la 5 zile. Ministerul Educatiei mai anunta ca perioada de desfasurare a probelor examenului de Bacalaureat 2011 nu a fost modificata (6 iunie - 1 iulie 2011).
 

Calendarul modificat al Bacalaureatului 2011
 

  • 6 - 8 iunie: evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A (proba orala)
  • 8 - 10 iunie: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B (proba orala)
  • 10 - 17 iunie: Evaluarea competentelor digitale - proba D (proba scrisa/practica). Cu mentiunea ca pe 13 iunie proba nu se va sustine, pentru ca este " sarbatoare legala in care nu se lucreaza".
  • 20 - 23 iunie: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C (proba orala, scrisa si practica)
  • 27 iunie: Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa
  • 28 iunie: Limba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa
  • 29 iunie: Proba obligatorie a profilului - proba E)c) (istorie pentru profilurile umanist, artistic, pedagogic - bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor activitati extrascolare -, educatie fizica si sport, teologic si matematica pentru celelalte profiluri) - proba scrisa
  • 1 iulie: Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic) - proba scrisa
  • 3 iulie: Afisarea rezultatelor
  • 4 iulie: Depunerea contestatiilor (orele 08:00 - 12:00)
  • 5 - 7 iulie: Rezolvarea contestatiilor
  • 8 iulie: Afisarea rezultatelor finale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea