Social

#bac #elev #materii #probe #examen

Bac-ul se da inca de anul acesta la trei materii

Bacalaureatul din 2010 se va sustine dupa prevederile noului Cod al Educatiei. Guvernl a aprobat ieri o ordonanta de urgenta prin care s-a decis ca bac-ul sa fie simplificat astfel: elevii sa obtina pe parcusul ultimului an de liceu trei certificate de competenta, iar la sfarsitul anului scolar vor da trei probe, la trei materii diferite.

Elevii din ultimul an de liceu pot incepe sa se pregateasca pentru Bac cu trei probe scrise si cu examene de competenta de sustinut in timpul anului. Ieri, Executivul a facut oficiale precizarile legate de Bac-ul de la finalul anului scolar 2009-2010, pentru care absolventii trebuie sa sustina probe si in timpul anului. Exista insa o veste buna: elevii care au obtinut deja certificate de limbi straine sau de utilizare a calculatorului, le pot echivala pentru a nu mai sustine probe suplimentare.

Probele scrise vor fi urmatoarele: la limba si literatura romana, matematica sau istorie si o proba la alegere in functie de filiera pe care o urmeaza. Potrivit Gandul, limba si literatura romana va fi proba comuna si obligatorie pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile.

Inca o proba obligatorie va fi cea potrivita specializarii liceului pe care elevul l-a urmat: matematica pentru profilul real din filiera teoretica , pentru filiera tehnologica sau, dupa caz, pentru filiera vocationala sau istorie pentru profilul umanist din filiera teoretica sau, dupa caz, pentru filiera vocationala.

A treia proba scrisa va fi cea cu privire la care elevul va putea opta in conformitate cu filiera, profilul si specializarea urmata pentru una dintre disciplinele cuprinse in urmatoarele grupe de discipline.

"Din primul pachet - fizica, chimie, biologie sau informatica - elevul va opta pentru o disciplina. Din cel de-al doilea pachet - geografie , filosofie, logica si argumentare, economie, psihologie si, dupa caz, sociologie - elevul va opta pentru o singura disciplina. La aceste probe se adauga pentru cei care au urmat liceul sau studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale si proba scrisa la limba si literatura materna", a declarat premierul Emil Boc, citat de Gandul.

Noua modalitate de sustinere a bacalaureatului are drept scop reducerea incarcarii suplimentare a elevului la sfarsitul anului si a modului in care sunt notati absolventii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea