Social

BAC-ul continua astazi cu proba scrisa la Limba si Literatura Romana

Absolventii claselor a XII-a care au promovat probele orale din cadrul examenului de bacalaureat vor sustine, astazi, prima proba scrisa, cea de Limba si Literatura Romana, anunta Ministerul Educatiei. Variantele extrase sunt: Subiectul 1- varianta 88, subiectul 2- varianta 95, subiectul 3- varianta 1.

Subiectul care va trebui rezolvat a fost extras, intr-o sedinta publica, la sediul Ministerului Educatiei, astazi la ora 9:00, dupa care, prin intermediul postului Radio Romania Actualitati , comisiile de examen afla care a fost subiectul ales. Toate variantele de subiecte au fost publicate, pe 29 februarie, pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro.

Accesul elevilor in salile de examen se face pe baza actului de identitate, cu cel mult 30 de minute inainte de inceperea probei. Candidatii nu pot intra la examen cu niciun fel de materiale, fie ca sunt scrise sau electronice, care i-ar putea ajuta la examen.

Dupa ce au intrat in sala, elevii nu pot parasi centrul de examen decat dupa minimum o ora si jumatate de la inceputul examenului. Timpul destinat rezolvarii subiectelor este de trei ore.

Pe 30 iunie, liceenii care au studiat in maghiara, croata, germana, italiana, sarba, slovaca, turca sau ucraineana vor sustine proba scrisa de limba si literatura materna.

Pe 1 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului, respectiv matematica, pentru elevii care termina un liceu industrial , si istorie sau geografie , respectiv istoria sau geografia Romaniei si a statelor membre UE, pentru cei care termina liceele teoretice.

Pe 2 si 3 iulie, sunt programate examenul din aria curiculara corespunzatoare specializarii si cel din disciplinele din afara specializarii, acestea fiind probe scrise sau practice.

Rezultatele vor fi anuntate pe 5 iulie. Eventualele contestatii se depun tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care iau in calcul si contestatiile, vor fi afisate pe 9 iulie.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea