Social

#probe scrise # examen bacalaureat #examen #bac 2012

BAC 2012: Incep probele scrise

Prima proba scrisa din cadrul examenului de bacalaureat din acest an, cea de limba si literatura romana, se va desfasura azi, incepand cu ora 9.00. Peste 172.000 de candidati sunt inscrisi la aceasta proba.

Pentru examenul scris de limba romana au fost pregatite zece variante de subiecte, inca din luna aprilie. Varianta care va ajunge pe bancile elevilor va fi extrasa in aceasta dimineata.

Pentru prima data, vor exista camere de supraveghere in toate salile de examen. "In total, avem 777 de centre, din care 615 de centre de examen si 162 de centre de evaluare. Conform infomarii primite de la inspectoratele scolare, toate centrele au camere video functionale, asa cum prevede metodologia", a declarat secretarul de stat Stelian Victor Fedorca.

Saptamana trecuta, Ministerul Educatiei a anuntat ca este strict interzisa strangerea de fonduri pentru protocol. "Sanctiunile asupra celor care vor accepta o asemenea practica merg pana la excluderea din comisiile de examinare pe o perioada de la 1 la 5 ani", a precizat Fedorca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea