Social

#deputati #case #bani #chirie #bucuresti

Presa de azi: Deputati cu case in Bucuresti iau bani de chirie

Costul unui parlamentar roman: 7.000 de euro pe luna, titreaza Cotidianul, precizand ca un studiu facut public de IPP arata ca un parlamentar roman a cheltuit in fiecare luna aproximativ 7.000 de euro de la bugetul de stat.

24.237 lei. Adica 7.000 de euro. Atat se plateste de la bugetul de stat, in fiecare luna, pentru intretinerea unui parlamentar. Este vorba despre cazarea in Bucuresti, la hotel sau in alte spatii, suma forfetara acordata pentru biroul parlamentar, diurna de deplasare pentru prezenta la lucrarile Parlamentului, diurna de deplasare in circumscriptie, cazarea in circumscriptie, deplasarile externe, telefonul mobil platit de Parlament. Informatia a fost facuta publica joi, de catre Institutul pentru Politici Publice (IPP), care a prezentat un studiu realizat pe anii 2006, 2007 si 2008. Directorul IPP, Violeta Alexandru, sustine ca suma nu este mare in conditiile in care este aproximativ egala cu suma primita de parlamentarii celorlalte tari europene. Defectuos este insa controlul cheltuirii acestor bani. Si Ziua scrie ca Un deputat a tocat lunar de la buget 7.000 de euro si precizeaza ca banii s-au dus pe chirii, desi unuii dintre paralamentari aveau case prin Bucuresti, sume forfetare si deplasari inutile. Un parlamentar a cheltuit lunar, in medie, anul trecut, aproximativ 7.000 euro, reiese dintr-un raport intocmit de Institutul de Politici Publice, coordonatorii materialului afirmand ca acest calcul a rezultat din informatiile trunchiate si greu descifrabile, primite de la cele doua Camere ale Legislativului. Fiecare deputat care nu are domiciliul in Bucuresti a cheltuit, anul trecut, in medie, 13.000 de euro, din bani publici , pentru cazare, iar zece dintre acestia inca incaseaza bani, desi au in proprietate apartamente sau imobile in Capitala. Din raport reiese ca presedintele conservatorilor, Daniela Popa , deputat de Bucuresti, a incasat 4.374 lei pentru noiembrie si decembrie 2007. Actualul Primar General Sorin Oprescu a fost dat exemplu pentru ca a cheltuit in luna mai a acestui an (n.r. - adica exact in luna in care se afla in campanie electorala pentru locale), la cabinetul sau parlamentar de senator, 13.941 lei (adica 3.800 de euro). Reprezentantii IPP si-au manifestat neincrederea in viitoarele controale pe care inspectorii Curtii de Conturi le vor face celor doua Camere ale Legislativului, in conditiile in care noul presedinte al institutiei este Nicolae Vacaroiu, pe care l-a catalogat ironic "un mare amic al transparentei din acest mandat". Vorbind despre acelasi studiu, Evenimentul Zilei scrie ca Deputati cu case in Bucuresti iau bani de chirie. Zece deputati primesc bani pentru cazare de la Camera, cu toate ca din declaratiile lor de avere reiese ca au locuinte in Bucuresti, se arata intr-un studiu al Institutului pentru Politici Publice (IPP). Cei vizati sunt presedintele PC Daniela Popa, Liviu Almasan (PC), dumitru becsenescu (independent), Viorel Constantinescu (PDL), Dragos Dumitriu (PC), Adrian-Sirojea Mihei (PNL), Pavel Todoran (PSD), Valeriu Alexandru Ungureanu (PSD), Valeriu Zgonea (PSD), Gabriel Sorin Zamfir (PNL). 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea