Social

#europeni #asteptari #obama #presedinte #sua

Alegeri SUA 2008 Ce asteapta europenii de la noul presedinte al SUA

Europenii au multe asteptari de la noul presedinte ales al Statelor Unite dupa ce administratia Bush a fost deseori acuzata ca a tratat fara consideratie continentul european.

Agentia France Presse prezinta asteptarile exprimate in ultimele saptamani de mai multi oficiali europeni Criza economica Europenii, incepand cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, incearca sa profite de rolul de motor pe care l-au avut in criza financiara, pentru a face Washingtonul sa accepte o refundamentare a sistemului financiar international, care sa implice mai multa transparenta si reglementare a finantelor mondiale, dar si un rol consolidat pentru FMI. In conditiile in care recesiunea economica se face resimtita in Europa, oficialii europeni incearca sa il faca pe Obama sa accepte un calendar al negocierilor internationale intense, cu speranta, pentru unii, de limitare a pagubelor asupra locurilor de munca si puterii de cumparare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea