Social

#credit masina #credit banca #prima masina

Azi incepe programul Prima masina. Iata ce conditii trebuie sa indeplinesti

Programul "Prima masina" incepe de azi, 2 martie. Zece banci au anuntat ca vor acorda credite garantate de stat pentru achizitia unui autoturism de catre tinerii cu varste de pana in 35 de ani. De facilitati vor beneficia si cei care depasesc 36 de ani.

Plafonul maxim stabilit de Guvern pentru acest program este de 350 de milioane lei, cu care ar putea fi garantate peste 14.000 de credite.

Pentru a beneficia de acest program, persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani trebuie sa achite un avans minim de 5% din valoarea masinii, iar cele peste 36 de ani vor fi nevoite sa dispuna de un avans de minim 10%, scrie libertatea.ro.

Valoarea masinii care poate fi achizitionata este de 62.000 de lei, adica 50.000 lei plus TVA. Asta inseamna aproximativ 14.000 de euro cu TVA. Avantajul principal este ca rata lunara ajunge sa fie cu cel putin 10% mai mica decat in cazul unui credit obisnuit.

Oricine isi cumpara o masina prin acest program este obligat sa incheie si o polita de asigurare tip CASCO prin care sunt acoperite riscurile de avarie si furt.

E important de stiut ca de "Prima masina" pot beneficia doar persoanele care nu au mai fost proprietare ale unui autoturism nou si nu inregistreza restante la plata altor credite bancare.

Sursa foto: thegreenguide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea