Social

#postul craciunului #rugaciune #craciun #post

Azi incepe Postul! Ce trebuie sa faci neaparat pana la Craciun

De azi a inceput Postul Craciunului. Timp de 40 de zile, credinciosii trebuie sa respecte cateva reguli pentru a fi pe placul lui Dumnezeu, dupa cum spun normele bisericesti. Iata ce interdictii ai pana de Craciun:

Spre deosebire de Postul Pastelui, care este mai aspru, in Postul Craciunului credinciosii au parte de dezlegare la peste, ulei si vin in toate zilele de sambata si duminica, dar si in zilele de sarbatoare care pica in timpul saptamanii. Astfel, prima zi de dezlegare la peste in acest post este vineri, 21 noiembrie, cand se sarbatoreste Intrarea in Biserica a Maicii Domnului.

Credinciosii care aleg sa tina post vor trebui sa ajuneze pe 24 decembrie, avand voie sa manance "de dulce" abia dupa slujba din ziua de Craciun.

In cele 40 de zile de post, nu se oficiaza cununii religioase si sunt interzise petrecerile zgomotoase. In schimb, copiii nou-nascuti pot fi botezati. Preotii indeamna la rugaciune si meditatie in toata aceasta perioada, dar si la spovada, care este curatarea sufleteasca menita sa ii pregateasca pentru Nasterea Mantuitorului.

Sursa foto: debanat.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea