Social

#contraceptie #copil #avort

Avorturile nesigure produc inca zeci de mii de decese in randul femeilor

Aproximativ 70.000 de femei mor in fiecare an din cauza avorturilor nesigure . Potrivit unui studiu facut de un institut american, acest fenomen ramane unul ingrijorator in intreaga lume, desi metodele contraceptive au castigat teren in ultimii ani.

Studiul realizat de Institutul Guttmacher din New York a aratat faptul ca majoritatea deceselor sunt inregistrate pe continentul african, acolo unde este inregistrata si cea mai scazuta rata de contraceptie . "In majoritatea tarilor dezvoltate, avortul e sigur si legal. Dar in tarile in curs de dezvoltare, avortul e interzis si astfel, este afectata sanatatea femeilor", a spus Sharon Camp, presedintele Institutului Guttmacher, citat de Realitatea.net.

Aproape jumatate din numarul femeilor care avorteaza traiesc in tari in care aceasta procedura este interzisa. "Restrictiile legale nu pun capat fenomenului avortului. Doar fac ca procedura sa fie periculoasa. Prea multe femei sunt mutilate sau ucise, in fiecare an", adauga Camp.

Cercetatorii cred ca pentru a stopa sau macar reduce fenomenul avorturilor nesigure ar trebui extinse programele de planificare familiala si extinse stocurile de contraceptive. Ei cred ca pana si Biserica a ajuns sa fie mai ingaduitoare cu metodele de contraceptie pentru ca sunt preferabile avorturilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea