Social

#ioan muraru #premier #legalitate #ordonanta #constitutionalitate #majorare salarii #avocatul poporului

Avocatul Poporului: Premierul trebuie sa intre in legalitate altfel risca sanctiuni

Avocatul Poporului, Ioan Muraru , sustine ca noua ordonanta de urgenta care se refera la salariile profesorilor este la fel de neconstitutionala ca prima si ii cere premierului sa intre in legalitate avertizandu-l ca "o incalcare repetata a Constitutiei nu poate ramane fara sanctiuni".

"Suntem in prezenta unui conflict constitutional grav intre Parlament si Guvern. Parlamentul, printr-o lege promulgata de presedintele Romaniei, a stabilit un lucru, Guvernul se opune aplicarii legii", a declarat Ioan Muraru in exclusivitate pentru Realitatea TV.

"Eu nu concep ca o incalcare grava si repetata a Constitutiei sa ramana fara sanctiuni. Primul ministru trebuie sa intre in legalitate", a adaugat acesta. avocatul poporului crede ca verdictul Curtii Constitutionale va fi pentru cea de-a doua ordonanta, ce prevede majorari salariale pentru profesori cu 28%...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea