Social

Avocatul lui Sechelariu: "E ciudat ce se intampla!"

Fostul primar al municipiului Bacau ramane in arest dupa ce magistratii Curtii de Apel au admis, sambata, cererea procurorilor Parchetului National Anticoruptie (PNA) de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele lui Dumitru Sechelariu. Astfel, mandatul de arestare emis pe numele lui Dumitru Sechelariu, dar si pe numele celorlalte doua persoane cercetate de PNA in acelasi dosar, Dorinel Ifrim, sef al serviciului Cadastru din Primaria Bacau, si Laurian Lucaci - fost viceprimar , au fost prelungite cu 30 de zile, pana in data de 3 august.
Dupa cum se stie, vineri, judecatorii Tribunalului Bucuresti hotarasera punerea in libertate a lui Dumitru Sechelariu, Dorinel Ifrim si Laurian Lucaci, considerand ca nu se impune mentinerea lor in arest si ca cei trei pot fi cercetati in stare de libertate. Procurorii au atacat cu recurs decizia la Curtea de Apel, care, pentru a doua oara, a infirmat hotararea instantei inferioare.


Atac la Basescu
In fata magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, fostul primar al Bacaului a declarat inca o data ca este nevinovat, apreciind ca "70 la suta din probele de la dosar sunt materiale de presa si nu documente". De asemenea, Sechelariu a formulat acuzatii la adresa unor procurori PNA, despre care a spus ca si-ar fi facut cariera pe seama sa. Procurorului de sedinta, fostul edil i-a spus, conform Mediafax, sa-i transmita presedintelui Traian Basescu faptul ca nu va renunta la procesul de calomnie pe care i l-a intentat, dupa ce acesta a declarat, in campania electorala, ca Sechelariu "nu trebuie sa mearga la primarie, ci dupa gratii". "Basescu s-a tinut de cuvant", a adaugat Dumitru Sechelariu. Totodata, acesta a acuzat si presa, care, prin mediatizarea excesiva a cazului sau, l-a pus intr-o lumina proasta.


Mandate prelungite


Catalin DANCU ( Foto : Mediafax)
La randul sau, Catalin Dancu, avocatul fostului primar, a sustinut in fata instantei Curtii de Apel ca la dosarul administrat de PNA nu este nici o proba concreta, cerand in aceste conditii mentinerea deciziei Tribunalului Bucuresti, adica cea de punere in libertate a lui Sechelariu, Ifrim si Lucaci. De asemenea, aparatorii celor trei, au apreciat ca acestia nu constituie pericol public si ca au dat dovada de buna-credinta. In cele din urma, magistratii Curtii de Apel Bucuresti, au admis recursul procurorilor PNA si au decis ca cei trei sa ramana in arest inca 30 de zile.


Fara acte noi
Contactat de ZIUA, Catalin Dancu, unul dintre aparatorii lui Sechelariu, Ifrim si Lucaci, a declarat, referindu-se la hotararea Curtii de Apel, ca este ciudat ceea ce se intampla in acest dosar. "Este absolut ciudat ca Tribunalul Bucuresti nu a vazut nici un fel de probe care sa impuna mentinerea in arest a celor trei, iar Curtea de Apel Bucuresti a vazut probe si a prelungit mandatele de arestare. In aceste conditii e o problema. Poate Curtea de Apel vede alte probe decat Tribunalul. Tribunalul Bucuresti decide ca cei trei sa fie eliberati. Apoi Curtea de Apel primeste dosarul si in mai putin de 24 de ore, citeste opt volume si dispune arestarea", ne-a declarat avocatul Catalin Dancu. Aparatorul fostului primar a tinut sa precizeze ca PNA a beneficiat de orice documente de care avea nevoie chiar din partea apararii: "Eu cunosc dosarul extrem de bine. Am adus de fiecare data documente de care PNA avea nevoie. Nic nu poate fi vorba de vreo obstructionare". Catalin Dancu sustine ca magistratii Curtii de Apel au luat decizia de a-i mentine pe Sechelariu, Ifrim si Lucaci in arest cu toate ca Parchetul National Anticoruptie nu a adus nici un act nou care se impuna o asemenea masura. Mai mult, aparatorul celor trei a aratat ca au fost inventate incadrari de fapte dispunandu-se arestarea fara probe. "Se inventeaza niste incadrari de fapte si se dispune arestarea fara probe. De exemplu, Ifrim a fost incarcerat pentru o infractiune pentru care nu s-a inceput urmarirea penala. Pentru abuz in serviciu in forma calificata. Acest fapt nu ne arata decat ca dosarul a fost studiat intr-un mod cat se poate de superficial. Sunt curios sa vad cate zile vor trece pana cand Curtea de Apel isi va motiva decizia. Data trecuta Curtea de Apel si-a motivat deciza la 15 zile de dispunerea masurii", ne-a mai declarat Catalin Dancu.


Acuzatiile procurorilor
Dumitru Sechelariu a fost retinut de procurorii anticoruptie in dupa-amiaza de 7 iunie, pentru luare de mita, abuz in serviciu in scopul obtinerii de foloase necuvenite si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Alaturi de Sechelariu au fost retinuti si Dorinel Ifrim - sef al serviciului Cadastru din Primaria Bacau, precum si Laurian Lucaci - fost viceprimar, ei fiind acuzati de procurorii anticoruptie de complicitate la aceleasi fapte. Sechelariu si ceilalti doi au fost dusi in arestul Directiei Cercetari Penale a Politiei Romane, in noaptea de 7 spre 8 iunie, dar a doua zi, instanta Tribunalului Bucuresti a respins propunerea procurorilor ca cei trei sa fie arestati preventiv, astfel ca ei au fost eliberati. PNA a atacat insa, cu apel, decizia instantei, considerand-o "nelegala si netemeinica". Ca urmare, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a fostului primar, pentru 20 de zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea