Social

#karadzic #haga #avocat #transfer

Avocatul lui Karadzic a depus recurs pentru a impiedica transferul acestuia la Haga

Avocatul lui radovan karadzic a depus vineri recurs impotriva transferarii clientului sau la Tribunalul Penal International de la Haga , informeaza sambata cotidianul sarb Politika, citat de AFP.

Avocatul Svetozar Vujacici anuntase de mai multe ori, din momentul arestarii lui Karadzic la Belgrad, ca va depune recursul in ultimul moment, vineri seara inainte de ora 22.00 GMT, la expirarea termenului prevazut de lege, pentru a amana cat mai mult posibil transferul la Haga.

Trimitand recursul prin posta, acesta nu va ajunge imediat la Tribunalul sarb pentru crime de razboi, deci transferul va fi amanat, a explicat avocatul. Instanta sarba este cea care trebuie sa se pronunte asupra recursului la transferarea lui Karadzic la Haga. Tribunalul are la dispozitie trei zile incepand de la primirea recursului.

In ciuda acestor manevre destinate sa castige timp, plecarea lui Karadzic la Haga ar putea interveni inca de luni, scrie Politika. Cotidianul Danas precizeaza ca, potrivit avocatului, transferul nu va avea loc mai devreme de miercuri.

Radovan Karadzic este inculpat de TPI pentru genocid, crime impotriva umanitatii si crime de razboi. A fost arestat in 21 iulie la Belgrad, la sfarsitul a peste 10 ani de clandestinitate, pentru rolul sau in razboiul din Bosnia (1992-1995).


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea