Social

#cerere #eliberare #avocat #cedo #gigi becali #becali

Avocatii lui Becali depun plangere la CEDO, patronul Stelei sta la inchisoare de Pasti

Gigi Becali devine caz la CEDO. Avocatii lui Gigi Becali au anuntat astazi, dupa audierile de la comisia de abuzuri din Senat ca saptamana viitoare vor depune plangere la CEDO impotriva Romaniei. Motivul acestei initiative: Becali a fost victima mai multor abuzuri privind drepturi procedurale. Patronul Stelei va petrece Pastele in inchisoare, dupa ce magistratii au decis ca cererea de eliberare sub control judiciar sa fie discutata pe 21 aprilie.

George Becali se va afla in inchisoare de Pasti, timp in care avocatii lui vor pregati plangerea catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului(CEDO). Unul dintre avocatii acuzatului, Catalin Dancu, care a depus o sesizare la Comisia senatoriala cu privire la modul in care s-a desfasurat ancheta in cazul clientului sau. Aceasta comisie va formula un raport pe care il va inainta Consiliului Superior al Magistraturii, care va spune daca magistratii care au lucrat in acest dosar au gresit sau nu si daca cetateanului Gigi Becali i-au fost incalcate drepturile.

Conform Realitatea TV, Dancu a declarat ca drepturile la care face referire in sesizarea catre CEDO sunt: incalcarea dreptului la aparare, refuzul nejustificat de a lua legatura cu avocatii alesi, abuzuri cu privire la drepturi procedurale, refuzul de a da declaratii in fata procurorilor.

Tot astazi, la Judecatoria Sectorului 1 a fost depusa o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar pentru Gigi Becali, care va fi discutata insa de magistrati abia pe 21 aprilie, astfel incat acuzatul va trebui sa petreaca sarbatorile pascale in arest. Aceasta desi avocatii lui au facut tot posibilul sa-l scoata din inchisoare pentru a fi acasa de sarbatori.

Aparatorii lui Becali au depus astazi trei cereri de eliberare: doua pentru eliberarea sub control judiciar, pe motiv ca este seful clubului Steaua, deci persoana publica, si nu se poate sustrage in vreun fel urmaririi penale si una pe motiv ca Becali este candidat eligibil la alegerile pentru Parlamentul European a fost retrasa de avocatii omului de afaceri.

Gigi Becali este arestat preventiv, fiind acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea