Social

Avocatii CNM Petromin, platiti cu 1.450.000 $

Procurorii Parchetului National Anticoruptie au incheiat o ancheta inedita in legatura cu plata unor servicii avocatiale cu sume astronomice. In numai trei ani, conducerea Companiei Nationale Maritime Petromin a cheltuit nu mai putin de 1.450.000 de dolari, banii societatii de stat fiind directionati atre o singura casa de avocatura .

Marcel Dumitru Bardas, fost director si administrator la compania nationala, si Werner Kaunz, director economic la aceeasi institutie, au fost trimisi in judecata sub acuzatia de abuz in serviciu, justitia avand misiunea sa recupereze banii de la inculpati.

Avocatul implicat in acest caz este Dinu Gheorghe , de la Baroul Constanta. Acesta a negociat cu reprezentantii CNM Petromin 41 de contracte de asistenta juridica , iar conditiile intelegerii au fost acceptate. Initial, Dinu Gheorghe a avut calitatea de invinuit, insa anchetatorii au hotarat, in lipsa probelor, sa dispuna scoaterea lui de sub urmarire penala .
Anchetatorii au apreciat ca Bardas si directorul economic au avut la indemana serviciile consilierilor juridici angajati la companie, insa acestia au preferat sa angajeze pe banii statului un avocat care a perceput comisione consistente, inclusiv in litigiile nepatrimoniale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea