Social

Avionul unui timisorean a aterizat fortat la Arad

Aeronava ultrausoara, de tip Apollo Fox, apartinand unui om de afaceri din Timisoara, a fost avariata dupa ce a ratat aterizarea pe Aeroportul din Arad.

Aparatul a intrat in deriva , fiind distruse trenul de aterizare si elicea. Niciuna dintre cele doua persoane aflate la bord nu au fost ranite. La mansa se afla instructorul Emil Maris, care efectua un zbor de instructie-agrement, urmand sa se intoarca la Timisoara. El a afirmat ca a sesizat existenta unor probleme tehnice , imediat dupa ce s-a ridicat de la sol, asa ca a incercat sa aterizeze la mai putin de un minut de la decolare.

Avionul a iesit 70 de metri in afara pistei si a fost serios avariat. In urma aterizarii fortate, trenul de aterizare, o aripa si elicea aparatului de zbor au fost distruse.

"Avionul a cazut in timpul unui zbor de agrement , la 70 de metri lateral de marginea pistei Aeroportului International Arad. In urma caderii s-a rupt trenul de aterizare, elicea si aripa aparatului de zbor. O comisie va investiga cauzele producerii incidentului. Nu au fost inregistrate victime umane", a declarat Dan Balacel, directorul Aeroportului International Arad.

A fost formata deja o comisie de ancheta care investigheaza modul in care aparatul de zbor de tip Apollo Fox, care apartine unei persoane private a ratat aterizarea. Paradoxal, acelasi avion a suferit un incident asemanator, in cursul anului trecut, cand a aterizat fortat pe Aeroportul Utilitar "Cioca" din Timisoara, incident care s-a soldat cu ranirea usoara a pilotului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea