Social

#zbor MS181 #EgyptAir #deturnare avion #bomba #avion

Avion cu 80 de pasageri, deturnat in zbor! "Nu e un terorist, e un idiot"

UPDATE Un avion cu 81 de pasageri la bord, apartinand companiei EgyptAir, a fost deturnat in aceasta dimineata, la scurt timp dupa ce a decolat din Alexandria, la 100 de kilometri de Cipru. Aeronava a aterizat pe aeroportul din Larnaca.  Oficiali din Ministerul Afacerilor Externe egiptean au confirmat ca Ibrahim Samaha  a deturnat avionul din "motive personale": "Nu e un terorist, e un idiot. Teroristii sunt nebuni, dar nu sunt prosti. Asta e prost", au declarat reprezentantii ministerului, scrie The Guardian.
 
Ibrahim Samaha  a aruncat o scrisoare de patru pagini, scrisa in araba, destinata fostei sale sotii, cu care a si cerut sa stea de vorba, relateaza BBC News, citand media cipriota.

Ministerul Aviatiei Civile din Egipt a confirmat ca zborul 181 al companiei EgyptAir, care efectua o cursa Intre Alexandria si Cairo, cu 81 de persoane la bord, a fost deturnat de un pasager care a sustinut ca are asupra lui o centura cu explozibili.

Zborul MS181 decolase din Alexandria, in jurul orei 8, si urma sa aterizeze la Cairo.

Consiliul de securitate al aeroportului s-a reunit cu politia si Aviatia Civila Cipriota intr-o sedinta de urgenta pentru a discuta masurile care urmeaza sa fie luate. Aeroporul a format si o echipa de criza in situatii cu luare de ostatici.

Deocamdata, cei care au deturnat avionul nu au formulat nicio cerere si nu este clar daca au legatura cu vreo grupare terorista.

Compania EgyptAir sustine ca au fost eliberati toti pasagerii, cu exceptia pilotilor si a 4 cetateni straini care se aflau la bord.

Printre pasageri s-ar numara 10 cetateni americani si 8 britanici, potrivit Reuters, care citeaza informatii din presa egipteana.

Este a doua oara in ultimii 30 de ani cand aeroportul din Larnaca se confrunta cu o astfel de situatie. In 1988, un avion din Kuweit a fost deturnat dupa ce a decolat din Mashhad, din Iran, si a aterizat in Cipru dupa ce aeroporturile din Siria si Beirut au refuzat sa permita aducerea la sol a avionului, scrie Pro TV.

Sursa foto: cairoinshallah.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea