Social

#avertisment sumbru #octavian jurma #valul 4 # infectari #covid #avertisment

Avertizari sumbre! Octavian Jurma – valul 4, mai grav decat valurile 2 si 3 la un loc

Medicul Octavian Jurma trage un semnal de alarma privind gravitatea valului patru al pandemiei, precizand ca va fi mai rau decat valul 3 si valul 2 la un loc. In plus, medicul a mai atras atentia asupra faptului ca acum, virusul se raspandeste mult mai rapid decat variantele anterioare, ceea ce va duce ca in scurt timp sa ajungem la un numar foarte mare de infectari pe zi.

 

Cercetatorul a declarat ca nu este exclus ca la jumatatea lunii octombrie, sa atingem pragul de 16.000 de cazuri Covid-19 pe zi. 

“Am avut, la inceputul lunii august, doua scenarii reale pe care le-am contemplat: ca valul 4 va fi la fel de rau ca valul 3, in cel mai optimist scenariu si, in cel mai pesimist scenariu, ca va fi la fel de rau ca valul 2. Exista si scenariul de cosmar in care valul 4 va fi mai rau ca valul 2, respectiv va avea numarul cumulat de cazuri din valul 2 si 3 pentru o perioada mai scurta de timp incat va genera un varf mai inalt. Acest scenariu a inceput sa devina mai realist in luna septembrie, cand rata de acceleratie medie pe care am avut-o in perioada august - inceputul lui septembrie a crescut de la 50%, in medie, la 80% cand s-au deschis scolile si asta face sa se depaseasca deja scenariul pesimist ca o sa avem un val similar valului 2 si acolo este scenariul despre care vorbea si Gheorghita, cu un varf la 16.000 de cazuri pe la mijlocul lunii octombrie. Acest scenariu devine tot mai realist, din pacate, deci nu mai este un scenariu de cosmar, este scenariul cel mai pesimist pe care lucreaza atat Guvernul, cat si pe cel pe care il contemplu si eu in simularile la care ma uit”, a explicat Jurma, la un post TV. 

In cadrul aceleiasi emisiuni, Octavian jurma a mai declarat ca rata de crestere a cazurilor de infectare nu a mai fost atat de mare si lunga pana acum, ceea ce arata, inca o data, cat de grava este situatia in care ne aflam.

“Pana acum nu am avut o rata de crestere atat de lunga. In general am avut doua perioade de cate 8 saptamani de crestere, asta este cresterea medie pe judete. In toate judetele cresc, in medie, peste 50% pe saptamana numarul de cazuri. Sunt unele care cresc cu mai mult de 100%. Media nationala este de 80%, ceea ce inseamna ca avem o rata de dublare intre 8 si 9 zile la nivel national. Aceasta rata de crestere nu am vazut-o, nici atat de mare, nici atat de lunga. De asta, valul acesta va izbi in zidul nostru de aparare care este sistemul medical. De asta sunt medicii atat de ingrijorati, pentru ca nu mai avem unde sa fugim cu pacientii dintr-o parte in alta, toate judetele ard la o intensitate enorma”, a mai spus cercetatorul, potrivit realitatea.net.

Sursa foto:  facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea