Social

#instabilitate atmosferica #canicula # avertizari meteo #expo vacanta ploiesti

AVERTIZARI METEO! Cod galben de canicula si de instabilitate atmosferica! Zonele afectate

Saptamana incepe cu noi avertizari de canicula si instabilitate atmosferica. Luni, o mare parte din teritoriul tarii va fi afectata de canicula, iar cateva judete se afla sub atentionare de instabilitate atmosferica. Marti, in schimb, cea mai mare parte a tarii se afla sub atentionare de tip cod galben de ploi si vijelii.

 

COD GALBEN de canicula

In intervalul 06 iulie, orele 12:00 – 19:00 intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de canicula, pentru mai multe judete din tara, conform hartii.

„In intervalul mentionat, disconfortul termic va fi accentuat in Dobrogea, local in Muntenia, sudul Moldovei si al Olteniei, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati si se vor inregistra temperaturi maxime de pana la 33…37 de grade.”, anunta ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00, se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferica in mai multe judete ale tarii, conform hartii. Zonele afectate vor fi lovita de ploi, vijelii si grindina.

„In intervalul mentionat, local in zonele montane, Transilvania, Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei si Dobrogea continentala vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, care se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40...50 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 07 iulie, ora 03:00 – 07 iulie, ora 12:00, Romania se afla sub cod galben de instabilitate atmosferica. In acest interval se vor semnala descarcari electrice, vijelii, ploi torentiale si, pe alocuri, grindina.

„In Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei si vestul Olteniei, precum si in zonele montane, gradul de instabilitate atmosferica se va accentua treptat si se vor semnala intensificari puternice ale vantului, cu rafale de peste 60...80 km/h, averse torentiale, frecvente descarcari electrice si grindina.In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 50 l/mp.”, anunta ANM.

„Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi si in restul teritoriului in a doua parte a zilei de marti (07 iulie). In regiunile sud-estice, local disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati.”, mai adauga ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea