Social

#meteo #starea vremii #vijelii #avertizare meteo #ploi abundente

Avertizare meteo: Vijelii si ploi abundente in urmatoarele trei zile

Ploile abundente, grindina si vijeliile vor fi prezente timp de trei zile pe tot teritoriul tarii. Specialistii din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie au emis o avertizare pentru intervalul 24-26 martie, anuntand o racire acccentuata a temperaturii, cu pana la 10 grade Celsius.

Intemperiile vor afecta indeosebi judetele din centrul, estul si sud-estul tarii, unde se vor inregistra caderi de precipitatii intre 20-25 litri/metru patrat. Cea mai ploiasa zi din interval va fi cea de marti, 25 martie, cand ploile vor invada toata Romania.

Ploi abuntente se anunta si in urmatoarele luni, meteorolgii avertizand ca in lunile aprilie si mai ne putem astepta la caderi de precipitatii in cantitati semnificative in Banat, Oltenia, Muntenia si Moldova. Cantitatile de precipitatii prognozate sunt cuprinse intre 30 si 80 de l/mp in luna aprilie, in timp ce in mai acestea pot atinge si 100 l/mp in Oltenia si Moldova.

Valorile termice ale perioadei se vor inscrie intre 4 si 13 grade Celsius in aprilie, in timp ce in luna mai acestea vor creste usor spre 14-15 grade.

Sursa foto: rometex.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea