Social

#avertizare de vreme rea #avertizare meteo #vreme rea #meteo

AVERTIZARE METEO! Ploi torentiale in toata tara! Lapovita si ninsori, pe alocuri!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis mai multe atentionari de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Sunt asteptate ploi insemnate cantitativ in toata tara, insotite de vant si instabilitate atmosferica.

 

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 13 octombrie, ora 10:00 - 13 octombrie, ora 21:00, aproape toata tara se afla sub avertizare de tip cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene precum intensificari ale vantului, ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica.

„In intervalul mentionat, vantul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90...100 km/h, cu precadere in zona inalta a Carpatilor Meridionali si Orientali. Temporar vor fi intensificari si in restul tarii, cu viteze in general intre 55...65 km/h, iar local in Transilvania, Muntenia, Dobrogea si Moldova de peste 70…85 km/h.

In cea mai mare parte a tarii temporar va ploua. Ploile vor avea si caracter torential, iar in regiunile sudice, estice si centrale vor fi insotite de descarcari electrice si izolat de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si pe arii restranse 40…60 l/mp.

Vremea se va raci accentuat in vest, sud-vest si local in centru, unde va deveni deosebit de rece pentru aceasta data, iar in zona montana inalta, trecator, se vor semnala precipitatii mixte.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 13 octombrie, ora 12:00 - 13 octombrie, ora 21:00, mai multe regiuni din tara se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de intensificari puternice ale vantului.

„In intervalul mentionat, in zona inalta a Carpatilor Meridionali si Orientali, indeosebi la altitudini de peste 1700 m, vantul va sufla tare, cu viteze la rafala de peste 120...130 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 13 octombrie, ora 21:00 - 14 octombrie, ora 18:00, intra in vigoare un nou cod galben de vreme rea, fiind vizate intensificari ale vantului.

„In intervalul mentionat, in zona Muntilor Apuseni si in Carpatii Orientali vantul va sufla tare, cu viteze ce vor depasi 90...100 km/h. In Maramures, cea mai mare parte a Crisanei si in nord-vestul Transilvaniei, temporar vor fi intensificari, cu rafale in general de 55...65 km.

In cursul noptii de marti spre miercuri si pe parcursul zilei de miercuri, pe crestele Muntilor Apuseni si ale Carpatilor Orientali se vor mai semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea