Social

# fenomene instabile #avertizare meteo #vijelii #grindina #ploi

AVERTIZARE METEO: cod galben de vijelii, ploi si grindina in urmatoarele zile

In perioada 29-30 mai, Romania se afla sub atentionare de cod gaben de grindina si ploi torentiale, insotite de vijelii.

„In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, vestul si nordul Olteniei si al Moldovei, precum si in nordul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, grindina, vijelii si averse torentiale. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.”, scrie ANM.

Un alt cod galben de fenomene instabile in intreaga tara este vbalabil in perioada 29 mai – 01 iunie, cand sunt asteptate vijelii, ploi si grindina.

„Temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata, miercuri (29 mai) indeosebi in regiunile vestice, nordice si centrale, precum si in zonele de deal si de munte, apoi cu precadere in estul, sudul, centrul si nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelie si izolat grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp, iar pe arii restranse 35...50 l/mp.”, scrie ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea