Social

#avertizare de vreme rea #cod galben grindina # cod galben vijelii #cod galben furtuni #cod galben ploi #vremea #starea vremii #meteo #avertizare meteo #avertizare metereologica

AVERTIZARE METEO: Cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina, valabil in intervalul 7-8 iunie, in aproape toata tara. Aversele vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Atentionarea meteorologica intra in vigoare miercuri, 7 iunie, la ora 18:00, si este valabila pana joi, 8 iunie, la ora 23:00.

"In cea mai mare parte a tarii si se va manifesta prin averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina.

In perioade scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa care vor depasi 20…30 l/mp si pe spatii restranse 50…70 l/mp. Astfel de fenomene vor fi si in dupa-amiaza zilei de miercuri, 7 iunie, dar pe spatii mai restranse, iar in cursul zilei de joi, 8 iunie se vor semnala si in partea de sud-est a tarii", anunta anm.

Sursa foto: meteoromania.ro

Si Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis cod galben de inundatii valabil pe mai multe rauri. Mai multe detalii gasesti aici: Romania, sub ape! Cod galben de inundatii.

Mai multe informatii despre vreme gasesti si pe vremea.acasa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea