Social

#Marea Neagra #meteorologie #ciclon #avertizare # ploi torentiale

AVERTIZARE ANM! Romania, lovita de un CICLON in urmatoarele ore

Meteorologii avertizeaza ca Romania urmeaza sa fie lovita, in urmatoarele ore, de ciclonul format in Marea Neagra.

Meteorologul Gabriela Bancila a declarat, pentru ANM, ca ciclonul prezent deasupra Marii Negre va afecta, in urmatoarele 24 de ore, zona de est a tarii. Ciclonul va aduce ploi torentiale de pana la 80 de litri pe metrul patrat.

Gabriela Bancila, director meteorologie operationala la ANM, a declarat pentru realitatea.net ca este vorba despre fenomenele determinate de actiunea unui ciclon care este activ deasupra bazinului central al Marii Negre.

„In urmatoarele 24 de ore se va apropia de spatiul geografic al tarii noastre si prin urmare, sistemele noroase asociate acestui ciclon vor determina ploi insemnate cantitativ si pe alocuri manifestari de instabilitate atmosferica in partea de est si sud-est a tarii, iar cu precadere in extremitatea de est a Romaniei, respectiv judetele Vaslui,Galati, Braila, Tulcea, Constanta si extremitatea estica a judetelor Ialomita si Calarasi se vor inregistra ploi abundente car vor totaliza cantitati de peste 60-80 de litri pe metru patrat cu o porobabilitatea mai mare ca din aceste judete aflate sub incidenta Codului portocaliu sa fie vizat judetul Tulcea. Acesta este cel mai expus, avand in vedere pozitia ciclonului si dinamica lui din urmatoarele 24 de ore.

Pe parcursul lunii iunie, in zona Dobrogei, fie ca vorbim de Tulcea sau Constanta, au fost consemnate mai multe situatii de formare a norilor palnie. In prezent, este mai putin probabil sa se mai intample acest lucru, gradul de instabilitate atmosferica sa nu fie atat de ridicat, astfel incat sa asistam la formarea unor turbioane. Nu vorbim de un contrast foarte mare, adica o patrundere de aer rece peste un aer cald preexistent. Dar, vom fi conditii pentru descarcari electrice si grindina, dar ne atrage antentia in special cantitatea mare de apa ce va cadea pe metru patrat”, a declarat Gabriela Bancila, potrivit sursei citate.

Sursa foto: ordinea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea