Social

# vremea romania # vremea in weekend #romania #cum va fi vremea in weekend

AVERTIZARE ANM: Ger, lapovita si ninsoare la final de saptamana!

Dupa cateva zile cu temperaturi de primavara, in care am renuntat la hainele groase in schimbul celor subtiri, gerul se intoarce. In acest weekend sunt asteptate temperaturi sub 0 grade celsius in cea mai mare parte a tarii, insotite de lapovita, ninsoare si vijelii.

In intervalul 14 martie, ora 18: si pana pe 16 martie ora 10:00, ANM anunta intensificari ale vantului, racire accentuata si precipitatii mixte.

“In intervalul mentionat vantul va avea intensificari temporare la munte, in sudul Moldovei si al Banatului, in Dobrogea, Muntenia si in cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafala de 50...70 km/h.

In noaptea de sambata spre duminica (14/15 martie) si in prima parte a zilei de duminica, aria precipitatiilor va cuprinde regiunile sudice si sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local in lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa vor depasi, izolat, 10...15 l/mp.

Valorile termice vor fi in scadere accentuata, iar vremea va deveni mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data. In noaptea de duminica spre luni (15/16 martie) se vor inregistra temperaturi predominant negative si se va produce bruma, iar in estul Transilvaniei minimele vor cobori sub limita gerului.”, scrie ANM.

„Intensificari ale vantului vor fi in noaptea de vineri spre sambata (13/14 martie) in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura, cu rafale de 70...100 km/h, iar la viteze mai reduse si in sud-estul teritoriului.

Vremea se va mentine rece, mai ales in timpul noptilor si diminetilor de la inceputul saptamanii viitoare si local se va produce bruma.”, se mai arata pe site-ul oficial al Institutiei de Meteorologie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea