Social

# vremea romania #vremea #starea vremii #meteo #conditii meteo

AVERTIZARE ANM! Cod portocaliu de vreme rea!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de tip cod portocaliu si cod galben de vreme rea, valabile pentru urmatorul interval.

 

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 04 februarie, ora 10:00 – 04 februarie, ora 21:00 sunt vizate fenomene precum intensificari ale vantului, conform textului si hartii.

„In intervalul mentionat, vantul va avea intensificari temporare in nord-vestul si centrul tarii cu viteze de 55...60 km/h, iar pe arii restranse 70...80 km/h.

La munte vantul va avea intensificari, cu viteze de 70...90 km/h, iar indeosebi in zona inalta, rafalele vor depasi 100…110 km/h, spulberand zapada si determinand diminuarea vizibilitatii.

Intensificari ale vantului, cu viteze in general de 40...50 km/h, se vor semnala local si in restul teritoriului.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul  04 februarie, ora 12:00 - 04 februarie, ora 21:00 sunt vizate fenomene precum intensificari sustinute ale vantului, local in Carpatii Orientali.

„In cursul zilei de joi (04 februarie), local in Carpatii Orientali, in general la peste 1500 m, vantul va avea intensificari sustinute cu rafale ce vor depasi 120...130 km/h viscolind zapada si determinand diminuarea semnificativa a vizibilitatii.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 04 februarie, ora 21:00 – 05 februarie, ora 06:00 sunt vizate intensificari ale vantului in mai multe judete, conform textului si hartii.

„In noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie) vantul va continua sa prezinte intensificari in cea mai mare parte a zonei montane, dar cu viteze mai mari in Carpatii de Curbura si in Carpatii Meridionali, unde rafalele vor atinge 70...80 km/h, iar pe creste 90...110 km/h.”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea