Social

#cod galbend e ploi #instabilitate atmosferica #cod portocaliu de ploi #vreme rea # ploi torentiale

Avertizare ANM! Cod portocaliu de ploi si instabilitate atmosferica

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Iata care sunt zonele afectate, dar si cum va fi vremea in Bucuresti.

 

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 05 iulie, ora 10:00 – 06 iulie, ora 12:00 este in vigoare un cod galben de ploi insemnate cantitativ, instabilitate atmosferica

“In intervalul mentionat in estul si sud-estul tarii va ploua insemnat cantitativ si vor fi perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica. Aversele vor avea si caracter torential, pe alocuri vor fi insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 20-30 l/mp si pe arii restranse 40-50 l/mp.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 05 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 10:00, mai multe judete din estul tarii se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de ploi abundente.

„In judetele Tulcea, Constanta, Vaslui, Galati, Braila si in jumatatea de est a judetelor Ialomita si Calarasi va ploua abundent si se vor acumula cantitati de apa de 40-50 l/mp si izolat de peste 60-80 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Vremea in Bucuresti

In Capitala vremea va deveni calduroasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza, dar conditiile pentru ploi de scurta durata si descarcari electrice vor fi reduse. Temperatura maxima va fi de 30-31 de grade, iar cea minima de 17-18 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca spre 15 grade.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea