Social

#avertizare ANM #cod galben de ploi #cod portocaliu de ploi #avertizare meteo #anm #vremea

Avertizare ANM! Cod galben si portocaliu de ploi abundente si instabilitate atmosferica pentru aproape toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari de vreme rea, valabile in urmatoarele zile in Romania. Cea mai mare parte din tara va fi afectata de ploi masive si instabilitate  meteorologica. Pe alocuri va cadea grindina.

 

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 27 mai, ora 12:00 – 29 mai, ora 10:00, este in vigoare un cod galben de vreme rea ce vizeaza fenomene precum  instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi insemnate. 

„In intervalul mentionat, in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si Orientali, in Oltenia si local in Muntenia, Transilvania si nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, vijelii, grindina si averse ce vor avea si caracter torential. Cantitatile de apa vor depasi 25...35 l/mp si pe arii restranse 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe suprafete mai mici si pentru intervale scurte.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 27 mai, ora 16:00 – 28 mai, ora 21:00 intra in vigoare o atentionare meteo de tip cod portocaliu de vreme rea care vizeaza ploi abundente. 

„In intervalul mentionat, in judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamt, Botosani, precum si in zona de munte a judetelor Caras-Severin, Hunedoara, Alba si Bacau, vor fi perioade cu ploi abundente si in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 40...50 l/mp si pe arii restranse 60...70 l/mp.

La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea si cedarea apei din troienele de 70...90 cm, inca existente pe crestele Carpatilor Meridionali.”, avertizeaza ANM.

Vremea in Bucuresti

Joi, 27 mai, vremea va fi instabila si se va racori. Cerul va avea innorari si temporar mai ales spre seara si in cursul noptii vor fi averse si descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor depasi 5...8 l/mp si, posibil peste 10...12 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul ploilor. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade, iar cea minima va fi de 14...15 grade.

Vineri, 28 mai, vremea se va mentine instabila si racoroasa. Cerul va avea innorari si, temporar, vor fi averse si descarcari electrice mai ales in cursul zilei, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de 15...25 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul ploilor. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 19 grade, iar cea minima va fi de 14...15 grade.  

Surse foto: pexels.com, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea