Social

# avertisment gripa aviara #transmitere gripa aviara #gripa aviara #rusia #avertisment

Avertismentul Rusiei! Un nou virus s-ar putea raspandi in lume

Rusia avertizeaza ca un nou virus s-ar putea raspandi in lume! Este vorba despre virusul aviar A(H5N8) care ar putea suferi mutatii si s-ar putea transmite la om. Avertismentul a venit din partea agentiei sanitare din Rusia, Rospotrebnadzor, dupa ce in tara au fost confirmate focare la sapte ferme avicole si mai multi angajati s-au infectat. 

 

”Probabilitatea ca acest lucru (sa se transmita la om - n.red) sa se intample este foarte mare. Cel mai probabil, aceasta se va si intampla, dar am putut anticipa inainte ca raul sa se intample”, a declarat vineri sefa Rospotrebnadzor, Anna Popova. Aceasta a subliniat ca mai este timp sa ne pregatim pentru un astfel de scenariu, sa dezvoltam un vaccin si sa facem teste pentru a detecta tulpina virusului. 

”Daca intr-un final toate acestea nu vor fi necesare, ei bine, atunci am avut noroc. Dar daca vor fi totusi necesare, am fi deja pregatiti”, a adaugat Popova, subliniind ca Rusia considera importanta alertarea comunitatii internationale cu privire la existenta unei astfel de amenintari, potrivit realitatea.net.

Pe 20 februarie, Moscova a anuntat transmirerea virusului gripal aviar la oameni, 7 persoane, angajate la o ferma avicola, fiind infectate. Cei sapte angajati au suferit o forma usoara de infectie si s-au restabilit rapid, potrivit autoritatilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea