Social

# transmitere tulpini noi #emanuel imbri #pasaport de vaccinare #pasaport covid #avertisment #calatorii #vacanta

Avertismentul medicului Emilian Imbri: “Pasaportul Covid, risc de transmitere a noilor tulpini”

Toata lumea asteapta cu nerabdare vacanta de vara. Isi doreste ca anul acesta, odata ce se vaccineaza sa poata pleca in vacanta, in siguranta. Multe tari au impus deja, iar altele vor impune ca turstii sa aiba pasapoarte Covid. Sau teste negative.

 

Cu toate acestea, Emilian Imbri, managerul Institutului “Victor Babes” din Bucuresti, a avertizat ca introducerea acestor pasapoarte va creste riscul de transmitere a noilor tulpini de Covid.

“Indiferent ce faci, daca le introduci, lumea va pleca. Cei care au facut vaccinul pot fi purtatori, vom duce si vom aduce o tulpina cu o alta caracteristica. 
Atunci, mergem pe ceea ce a spus un savant, ca am intrat in “era pandemiilor”. Ca mergem din pandemie in pademie sau trecem o perioada si doar schimbam virusul e acelasi lucru. Noi nu avem rabdare un an, nu suntem croiti sa rezistam”, a spus medicul, amintind despre necesitatea ca populatia sa respecte in continuare masurile anti-Covid.

Intrebat despre carantinarea Bucurestiului, Imbri a declarat ca “nu ar rezolva problema, dar ar ajuta”. 

“Carantina nationala ar face sa creasca si mai mult nemultumirile si manifestarile violente.
Numarul infectarilor va creste oricum. (...)

Situatia a fost sub control din februarie pana in iunie anul trecut, pentru ca am avut cooperarea tuturor institutiilor statului si a populatiei. In momentul asta, nici institutiile nu mai comunica intre ele, nici populatia nu mai face ce ar trebui de la sine putere (...)

Nu se poate sa nu-ti pese ca, in definitiv, nu iti pasa de tine. Daca mergi pe ideea ca, orice ar fi, eu ma duc sa ma distrez ca m-am saturat, inseamna ca de ceilalti nici nu poate fi vorba sa iti pese. Daca gandim asa, orice carantina este inutila”, a mai declarat medicul potrivit realitatea.net.

Sursa foto: smartradio.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea