Social

#clima romania #schimbari climatice #romania #incalzire globala

Avertisment! Romania, intens afectata de schimbarile climatice

Clima este in continua schimbare, pe intregul glob. Temperaturile in continua crestere, de la an la an, vor afecta numeroase tari. Specialistii din cadrul Eco Experts au realizat un infografic in care prezinta natiunile care vor fi intens afectatate de schimbarile climatice. Romania, se afla printre ele.

Studiile se bazeaza pe informatiile prezentate acum doi ani de Universitatea Notre Dame care a publicat atunci un index cu natiunile care vor fi afectate de schimbarile climatice.

Potrivit rezultatelor, tarile dezvoltate se pot adapta mult mai usor incalzirii globale, spre deosebire de restul tarilor. Tarile marcate cu verde sunt cele mai putin afectate de schimbarile climatice, in timp ce tarile marcate cu portocaliu (printre care si Romania) se afla in zone critice. In schimb, tarile marcate cu rosu si grena sunt cele mai expuse riscului.

Romania se afla pe locul 53, intr-un top care incepe cu tarile cele mai putin afectate si se incheie cu cele puternic afectate de shimbarile climatice. Danemarca este tara in care efectele climatice se vor simti cel mai putin, iar in Africa Centrala efectele vor fi devastatoare, noteaza libertatea.ro.

Sursa foto: independent.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea