Social

# avertisment oms #coronavirus #africa #avertisment

AVERTISMENT OMS: Coronavirusul poate ucide 190.000 de oameni in Africa

OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) avertizeaza ca noul coronavirus ar putea ucide pana la 190.000 de persoane in Africa, daca masurile de izolare nu usu fac efectul.

“In timp ce Covid-19 probabil nu se va raspandi la fel de exponential in Africa, precum in alte parti ale lumii, va face prapad in punctele de transmisie”, a declarat dr. Matshidiso Moeti, directorul regional al OMS pentru Africa, citat de CNN.

“Covid-19 ar putea deveni un accesoriu in viata noastra pentru urmatorii cativa ani, daca nu este adoptata o abordare proactiva de catre multe guverne din regiune”, a continuat acesta.

OMS estimeaza ca aproximativ 29-44 de milioane de africani se vor infecta cu noul coronavirus in cursul acestui an. Dintre acestia 5,5 milioane vor avea nevoie de tratament spitalicesc, ceea ce va duce la depasirea capacitatii medicale din majoritatea tarilor de pe continetul. Aceste vesti sunt cu atat mai alarmante cu cat, potrivit cifrelor din luna martie, in 47 de state africane, exista doar 9 paturi in spital pentur un molion de locuitori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea