Social

#avertizare de vreme rea #avertizare meteo #anm #vreme rea #ciclon

AVERTISMENT METEO! Romania, lovita de un CICLON PUTERNIC in urmatoarele zile!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) avertizeaza ca Romania va fi lovita de un ciclon puternic in urmatoarele zile, care va aduce precipitatii abundente si temperaturi scazute.

Se vor semnala ploi pe arii extinse in centul, sudul si sud-estul tarii, iar la munte vor predomina lapovita si ninsorile.

Incepand de astazi vremea se raceste pe tot teritoriul tarii si sunt asteptate ploi in zonele de campie. La munte vor predomina ninsorile, iar la altitudini mai joase va cadea lapovita. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificati pe creste.

Sudul, centrul si estul tarii vor fi afectate de vremea rea si precipitatii. In restul teritoriului cerul va fi temporar noros si va ploua local.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 11-14 grade Celsius, iar cele minime vor cobori pana la 4-9 grade Celsius.

Pentru estul tarii, ANM a emis doua avertizari de tip cod galben si cod portocaliu de vreme rea pentru urmatorul interval.

COD GALBEN de ploi si intensificari ale vantului

In intervalul 12 octombrie, ora 14:00 – 13 octombrie, ora 10:00 este in vigoare o avertizare de tip cod galben de ploi si intensificari ale vantului.

“In intervalul mentionat, in sud-estul tarii vor fi ploi importante cantitativ, iar prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25...35 l/mp, iar pe alocuri, cu precadere in Dobrogea, 40 l/mp.

Tot in aceste zone si vantul se va intensifica treptat, cu rafale in general de 50...60 km/h, iar pe litoral de peste 65...70 km/h.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de ploi abundente

In intervalul 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 10:00 este in vigoare o avertizare de tip cod portocaliu de ploi abundente care va afecta zona litoralului.

“In intervalul mentionat, in zona litoralului va ploua abundent si se vor acumula cantitati de apa ce vor depasi local 50...70 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In Bucuresti, valorile termice diurne, usor mai scazute decat in intervalul anterior, vor caracteriza in continuare o vreme deosebit de rece. Cerul va fi noros si temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 13 grade, iar cea minima va fi de 8...9 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea