Social

#isu #canicula #gel antibacterian #avertisment #masina

Avertisment ISU: De ce este periculos sa tii gelul antibacterian in masina

Mare atentie, soferi! Gelurile antibacteriene nu trebuie lasate in masini pe timp de canicula, avertizeaza ISU. Acestea contin substante inflamabile si pot produce o explozie daca sunt expuse la temperaturi foarte mari.

Pe timp de canicula, temperaturile pot urca pana la 60 de grade intr-un autoturism. Inspectoratul pentru situatii de urgenta avertizeaza toti cetateni sa nu tina obiecte inflamabile in autoturisme la temperaturi foarte ridicate.

„Tuburile de deodorant se pot deforma la caldura excesiva, iar continutul de aerosoli devine extrem de periculos in aceste conditii. La temperaturi ridicate, brichetele devin adevarate surse de risc, provocand deteriorarea parbrizului sau a banchetelor. Gelul antibacterian, frecvent utilizat in aceasta perioada, contine substante care la temperaturi ridicate fac ca recipientul sa explodeze”, se arata intr-o postare a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Atunci cand vremea este caniculara este important ca soferii sa ia masuri pentru a racori eficient interiorul masinii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea