Social

#avertisment Valeriu Gheorghita #vaccin covid copii #infectii covid #dezvoltarea copiilor #Valeriu Gheorghita

Avertisment dur! Valeriu Gheorghita: “Va creste numarul de copii internati”

 

 

Medicul militar Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-Covid, avertizeaza asupra faptului ca va creste numarul copiilor care se infecteaza cu noul Covid. O parte dintre acestia vor avea forme moderate si grave care necesita internare in spital. Unii dintre cei, vor ajunge la ATI. Acest lucru se observa deja in cifrele zilnice anuntate de autoritati, insa, potrivit medicului, numarul copiilor infectati va creste in urmatoarea perioada.

Avertismentul medicului vine in contextul deschiderii scolii cu prezenta fizica, dar si a ratei scazute de vaccinare din randul parintilor si bunicilor, dar si a copiilor mai mari de 12 ani. 

“Este evident ca in perioada urmatoare numarul de cazuri de COVID-19 in randul copiilor va creste. De asemenea, va creste numarul de copii internati in spital, inclusiv in Terapie Intensiva. Este o realitate pe care o vedem in toate tarile in care au inceput activitatile de invatamant cu prezenta fizica, inclusiv in Statele Unite. Este clar ca varianta Delta se raspandeste foarte usor in momentul de fata, la nivel populational, cu atat mai mult intr-o populatie nevaccinata, cum sunt copiii, unde vorbim de colectivitati mari, in care toate bolile respiratorii, incepand de la viroze obisnuite, bolile copilariei, toate se raspandesc foarte usor in colectivitate si genereaza focare mari de imbolnavire”, a anuntat Valeriu Gheorghita, luni seara, in prima zi de scoala, la o televiziune de stiri.

Valeriu Gheorghita a precizat ca se poate evita o crestere accelerata a imbolnavirilor in randul copiilor prin vaccinarea adultilor (parinti, bunici si profesori), dar si prin vaccinarea copiilor care au varsta de peste 12 ani.

Pe langa acestea, mai este nevoie de respectarea masurilor de protectie necesare.

“Respectarea masurilor de preventie – masca, distantarea, igiena, aerisirea claselor, dar, foarte important este vaccinarea in mod deosebit a adultilor. Si mesajul este catre adulti: sa se vaccineze, sa respecte masurile de preventie si, in felul acesta, noi evitam de fapt acele cazuri severe, internarile si decesele, ceea ce ne intereseaza foarte mult”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea