Social

#valul 5 #octavian jurma #avertisment #dialog cultural

Avertisment crunt pentru 2022. Octavian Jurma: "Valul 5 va debuta in a doua saptamana a lunii ianuarie"

Cercetatorul Octavian Jurma vine cu vesti crunte pentru anul 2022. Acesta sustine ca valul 5 al pandemiei va lovi puternic Romania chiar in primele doua saptamani ale lunii ianuarie.

 

„Simularea pe care am facut-o la inceputul saptamanii confirma ca in cel mai optimist scenariu vom avea un varf care va depasi varful valului Delta, iar valul 5 va debuta in a doua saptamana a lunii ianuarie. Va fi o crestere foarte abrupta si o scadere la fel de abrupta dupa dupa aproximativ patru saptamani, daca vom urma modelul din Africa de Sud.

Speram sa fie in jur de patru-sase saptamani faza ascendenta, astfel incat la sfarsitul lunii aprilie sa se termine valul. Avem un numar foarte mare de cazuri intr-o perioada foarte scurta. Acest lucru va pune o presiune imensa pe spitale.

Chiar daca varianta (n.r. Omicron) ar fi cu 50% mai putin virulenta, faptul ca este de patru ori mai transmisibila poate dubla presiunea pe spitale, fata de varful valului Delta. Singurele masuri care s-ar fi putut lua ar fi fost certificatul verde. Atunci cand a fost anuntat in octombrie a dus la o crestere a numarului de vaccinari. Boosterul a devenit foarte important pentru Omicon si mai ales vaccinarea copiilor. Avem deschiderea scolilor saptamana viitoare, nu inteleg de ce s-a amanat debutul vaccinarii copiilor intre 5 si 11 ani.”, a explicat cercetatorul Octavian Jurma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea