Social

#avertisment anm #zone afectate #cod portocaliu #vreme rea

AVERTISMENT ANM! Cod portocaliu de vreme rea! Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari de vreme rea valabile pana marti seara. Sunt vizate fenomene meteo extreme precum ploi torentiale, rafale de vant si grindina.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 24 august, ora 10:00 – 25 august, ora 23:00, ANM a emis o atentionare de tip cod galben de vreme rea, fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat, in sud-vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, precum si in zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si pe spatii mici grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Fenomene asociate instabilitatii atmosferice vor fi pe arii mai restranse si in restul teritoriului.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 24 august, ora 12:00 – 24 august, ora 23:00, ANM a emis o avertizare de tip cod portocaliu de vreme rea, fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferica accentuata si cantitati de apa insemnate

„In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a Moldovei si Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpatii Meridionali si Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depasi 30...40 l/mp si, pe arii restranse, 50...70 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea