Social

#declaratie avere #ancheta #ani #nicolae ontanu #andrei chiliman #cristian poteras #marin vanghelie

Averile nejustificate ale primarilor

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a lansat anchete pe numele a patru primari de sector din capitala, deoarece detin averi nejustificabile fata de venituri sau se afla in situatii care pot provoca un conflict de interese cu functia detinuta.

Cei patru primari sunt Andrei Chiliman (sectorul 1, PNL), Nicolae Ontanu (sectorul 2, PSD), Marian Vanghelie (sectorul 5, PSD) si Cristian Poteras (sectorul 6, PDL), conform unor surse din ANI citate de Evenimentul Zilei.

Marian Vanghelie a recunoscut ca stie ca este cercetat de ANI de mai mult timp, dar sustine ca singurul motiv pentru care ar fi anchetat ar fi o neintelegere legata de declaratia de avere. Primarul sectorului 5 detine o casa pe bulevardul Dacia din Capitala, doua autoturisme, dintre care un Mercedes, ceasuri in valoare de 50.000 euro, tablouri estimate la 15.000 euro, 30.000 USD in numerar si plasamente si imprumuturi acordate de 72 de milioane lei, in timp ce veniturile declarate sunt de numai 43.000 de lei pe an.

"Cred ca se poate sa-mi fi scapat vreun zero, sa fi gresit eu cu vreun zero, ca parca mi-a zis si secretara ceva, dar n-am mai avut timp sa verific!", a declarat Marian Vanghelie pentru Evenimentul Zilei.

Primarul sectorului 1 are o avere mare, cea mai mare parte din ea provenind din mosteniri, conform declaratiei de avere. Cu multe proprietati in Capitala si in tara, Andrei Chiliman sustine ca veniturile familiei lui sunt de 100.000 lei anual din salariile sale, ale sotiei si fiicei, la care se adauga aproximativ 55.000 lei din chirii si arende.

Cristian Poteras, primarul sectorului 6, face afaceri pe bani publici cu o firma la care sotia sa detine jumatate din actiuni
. In aceeasi situatie de asociere suspecta se gaseste si Neculai Ontanu, primar la sectorul 2, al carui nume este legat de construirea unui centru comercial in zona Obor.

Sapte ministri anchetati de ANI

Agentia Nationala de Integritate verifica averile a sapte ministri ai cabinetului Boc, a confirmat pentru Gandul, presedintele institutiei, Catalin Macovei .

Pe lista celor cercetati mai sunt prezenti cativa fosti ministri, 60 de parlamentari si 25 de fosti parlamentari .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea